Coronavirus – COVID 19

Am început campania de vaccinare cu ajutorul Profi și al Guvernului României

 • STIMAȚI CONCETĂȚENI Prin prezenta vă informăm că, VINERI, 03.12.2021, ora 10, o echipă formată din reprezentanți ai Prefecturii Județului Timiș, DSP Timiș și a Primăriei Comunei Ohaba Lungă va fi prezentă în fața Primăriei Comunei Ohaba Lungă, pentru a continua campania de vaccinare începută din comuna noastră. Cu această ocazie se va efectua rapelul cetățenilor care, în 12.11.2021, au dorit vaccinarea cu vaccinul produs de compania Pfizer-BioNTech, dar și pentru alți doritori de a se vaccina cu cel de-al doilea vaccin produs de compania Johnson & Johnson care se administrează în doză unică. În speranța că veți înțelege importanța acțiunii noastre și vă veți prezenta în număr cât mai mare pentru realizarea acestui scop vă mulțumim pentru înțelegere. Conducerea primariei comunei OHABA LUNGĂ
 • Anunt Covid – 19: STIMAȚI CONCETĂȚENI În contextul efortului general de combatere a infecției cu virusul SARS-CoV2, recunoscând eficiența vaccinării ca principal instrument de combatere a îmbolnăvirii cu COVID 19, ținând cont de gravitatea situației și de importanța temei abordate, prin prezenta vă informăm că, VINERI, 12.11.2021, ora 10, o echipă formată din reprezentanți ai Prefecturii Județului Timiș, DSP Timiș și a Primăriei Comunei Ohaba Lungă va fi prezentă în fața Primăriei Comunei Ohaba Lungă, pentru a continua campania de vaccinare începută în comuna noastră în luna iunie anul curent. În speranța că veți înțelege importanța acțiunii noastre și vă veți prezenta în număr cât mai mare pentru realizarea acestui scop vă mulțumim pentru înțelegere. (Adaugat la data 08.11.2021) Vizualizare

Promo vaccinare

 • Vaccinarea este cea mai sigură și mai rapidă metoda de a ne proteja de virusul Sars-CoV-2 și de boala Covid-19. Nu există tratament specific pentru COVID-19. Vaccinarea rămâne în prezent singura opțiune pentru stoparea epidemiei de COVID-19 și reîntoarcerea la o viață normală.
 • Vaccinarea este gratuită și voluntară.
 • Vaccinurile COVID-19 pot salva viața persoanei care se vaccinează, ferind-o de o formă severă a bolii, și îi protejează pe cei apropiați de riscul infectării. Vaccinurile anti-COVID-19 utilizate în România sunt sigure și eficiente.
 • Eficiența cumulată pentru toate tipurile de vaccin, calculată după 14 zile de la efectuarea dozei 2 este: împotriva infecției – 84.4%; împotriva spitalizării – 91.8%; împotriva internării în ATI – 92.8%; împotriva decesului – 95.1%.
 • La pacienții vaccinați nu există afectare pulmonară, chiar dacă se îmbolnăvesc.
 • Singurele contraindicații la vaccinare sunt reacțiile alergice la prima doză sau trombocitopenia indusă de prima doză.
 • Vaccinurile sunt indicate în sarcină. Vaccinurile sunt indicate în alăptare.
 • Cei cu boli de inimă, plămâni, ficat etc. nu au contraindicație la vaccinare. Din contră.
 • Cei cu trombofilie sau tromboze nu au contraindicație la vaccinare. Pot face un vaccin ARNm.
 • Varicele NU sunt contraindicații.
 • Vaccinurile NU afectează fertilitatea. Vaccinurile anti-COVID-19 nu determină infertilitate nici la femei și nici la bărbați.
 • Dozarea de anticorpi înainte de vaccinare (orice doză) este inutilă.
 • Se pot face simultan vaccinul anti-Covid și cel antigripal.
 • Ca și la medicamente, și la vaccinuri pot apărea reacții secundare (aspirina poate da ulcer, dar tratează durerea de cap; vaccinul poate da durere de cap, dar te protejează de COVID).
 • Prin vaccinare scăpăm de restricții și de dezastrul dat de valul 4. Altfel nu avem cum. Vă rog să înțelegeți asta și să mergeți să faceți vaccinul!
  Întrebarea corectă nu este ce vaccin te protejează de infecție, ci care vaccin te ține în viață, care este cel care va ajuta la stoparea pandemiei? Iar răspunsul la aceste întrebări este: TOATE!
 • Cu fiecare vaccinare, ne apropiem de sfârșitul pandemiei. Suntem norocoși să avem disponibile mai multe tipuri de vaccinuri. Vaccinarea înseamnă acum viață.
 • Recomandarea este: alegeți vaccinul la care aveți acces cel mai repede!

Așteptăm cetățenii doritori, să ne informeze pe orice cale, în legătură cu intenția acestora de a se imuniza prin vaccinare.

 • Puteți de asemenea apela și la Cabinet Medical Medicină de Familie Dr. Raul Suciu din localitatea Ohaba Lungă la nr. de telefon: 0742 696 517
  CENTRE DE VACCINARE DIN APROPIERE:
  LUGOJ – Sala Sporturilor Lavinia Milosovici, Str. Caransebeșului nr. 2B, (lângă magazinul Lidl)
  FĂGET – Spital Orășenesc Făget – Str. Spitalului nr. 4
  RECAȘ – Casa de Cultură Ion Cojar (Căminul Cultural) – Calea Timișoarei nr. 87

  Vă mulțumim pentru înțelegere!

Anunt imunizare

Astăzi, omenirea trece prin aceleași perioade pe care poate le credeam de mult apuse. Infecția cu Covid-19 a dus până în prezent, la nivel global, la peste 80 de milioane de cazuri confirmate, dintre care peste 1,8 milioane de decese.

Avem însă avantajul de a beneficia de efectele unui vaccin în mai puțin de un an de la apariția infecției, campania de vaccinare anti Covid-19  începând în România, precum și în celelalte state membre UE, pe data de 27 decembrie 2020. Vaccinul este sigur, administarea este similară celei pentru vaccinul antigripal, fiind necesare două doze, pentru obținerea protecției. 

Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură cale de apărare de care dispunem pentru a limita răspândirea imbolnăvirii și un important pas spre reluarea activităților cotidiene. În România vaccinarea este gratuită și, ținem să subliniem următorul aspect, acela că aceasta este VOLUNTARĂ.

Institutul Național de Sănătate Publică, Guvernul României și Organizația Mondială a Sănătății  susține și recomandă vaccinarea.

Pe această cale, conducerea Primăriei Comunei Ohaba Lungă, încurajează cetățenii comunei, și nu numai, să se imunizeze prin vaccinare, să fie parte din eforturile, depuse la nivel mondial, de a limita răspândirea cu Covid-19.

Așteptăm cetățenii doritori, să ne informeze pe orice cale, în legătură cu intenția acestora de a se imuniza prin vaccinare.

Date de contact ale Primăriei comunei Ohaba Lungă

Tel./fax

:

0256 333 309

Email

:

primariaohabalunga@yahoo.comprimariaohabalunga@gmail.com

Website

:

www.comunaohabalunga.ro

Primar

:

0748 893 291

Viceprimar

:

0727 626 812

Vă mulțumim pentru înțelegere!

STIMAȚI CONCETĂȚENI

În contextul efortului general de combatere a infecției cu virusul SARS-CoV2, recunoscând eficiența vaccinării ca principal instrument de combatere a îmbolnăvirii cu COVID 19, ținând cont de gravitatea situației și de importanța temei abordate, prin prezenta vă informăm că, LUNI, 05.07.2021, ora 10, o echipă formată din reprezentanți ai Prefecturii Județului Timiș, DSP Timiș și a Primăriei Comunei Ohaba Lungă va fi prezentă în fața Primăriei Comunei Ohaba Lungă, pentru a continua campania de vaccinare începută în comuna noastră în 13.06.2021.
Cu această ocazie se va efectua rapelul cetățenilor care, în 13.06.2021, au dorit vaccinarea cu vaccinul produs de compania Pfizer-BioNTech, dar și pentru alți doritori de a se vaccina cu cel de-al doilea vaccin produs de compania Johnson & Johnson care se administrează în doză unică.
În speranța că veți înțelege importanța acțiunii noastre și vă veți prezenta în număr cât mai mare pentru realizarea acestui scop vă mulțumim pentru înțelegere.
CONDUCEREA
PRIMĂRIEI COMUNEI OHABA LUNGĂ

Anunt: Stimate doamne, stimați domni,

În perioada 10.06.2021 – 17.06.2021 compania Profi, asistată de Centrul de Vaccinare Iulius Town și cu suportul Instituției Prefectului Județul Timiș, organizează o campanie de vaccinare cu o unitate mobilă de vaccinare conform programului de mai jos.

 • Profi Carani – Joi, 10.06.2021
 • Profi Beregsau Mare – Vineri, 11.06.2021
 • Ohaba Lunga – Duminica, 13.06.2021
 • Profi Jebel – Luni, 14.06.2021
 • Profi Banloc – Marti, 15.06.2021
 • Profi Teremia Mare – Miercuri, 16.06.2021
 • Profi Carpinis – Joi, 17.06.2021

STIMAȚI CONCETĂȚENI – În contextul efortului general de combatere a infecției cu virusul SARS-CoV2, recunoscând eficiența vaccinării ca principal instrument de combatere a îmbolnăvirii cu COVID 19, ținând cont de gravitatea situației și de importanța temei abordate, prin prezenta vă informăm că în perioada următoare o echipă mobilă de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Victor Popescu” Timișoara va fi prezentă în zonele și localitățile cu acces redus la vaccinarea împotriva SARS-CoV2, cu condiția ca dvs. să aveți bunăvoința de a vă prezenta în acest sens sau de a anunța intenția dvs. de a vă vaccina la Primăria Comunei Ohaba Lungă sau la medicul de familie din Comuna Ohaba Lungă. Menționăm faptul că vaccinul folosit pentru imunizare va fi cel produs de compania Moderna. Vă mulțumim pentru înțelegere! (Adaugat la data 11.05.2021) Vizualizare

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: click aici
 
Programarea vaccinării anti COVID-19: click aici
 
Anunt de interes public privind masurile la nivelul Primariei Ohaba Lunga in contextul epidemiologic existent in judetul Timis: click aici
Masuri de preventie Coronavirus: 

Sfaturi privind utilizarea măștilor în comunitate, în timpul îngrijirii la domiciliu și în spitale în contextul situației actuale de circulație a noului coronavirus (2019-nCoV): click aici